Πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά σας για τη νέα σχολική χρονιά !

Πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά σας για τη νέα σχολική χρονιά !

Πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά σας για τη νέα σχολική χρονιά !

  • Ξεκινήστε τις καθημερινές ρουτίνες όσο έχετε χρόνο !

Μικροί και μεγάλοι ξεκουραστήκαμε, χαλαρώσαμε και βγήκαμε από το καθημερινό πρόγραμμα ! Αυτό εξάλλου είναι και το ζητούμενο του καλοκαιριού και των διακοπών ! Όσο πλησιάζουμε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καλό είναι ο βραδινός ύπνος να επιστρέψει σταδιακά στην «κανονική» του ώρα και η ώρα του ξυπνήματος να μεταφερθεί νωρίτερα !

  • Αγοράστε μαζί με το παιδί σας την σχολική τσάντα, το παγούρι και το Lunch bag !

Σε όλα τα παιδιά δεν αρέσουν τα ίδια πράγματα ! Βγείτε μια βόλτα με το παιδί σας και ενισχύστε το ώστε να διαλέξει το ίδιο την τσάντα, το δοχείο φαγητού και την τσάντα μεταφοράς του σνακ που του αρέσει ! Με θέμα το διάστημα, τους μονόκερους, τα λουλούδια ή τους δεινόσαυρους, στην αγορά θα βρείτε σίγουρα αυτό που του αρέσει.

Προτρέψτε το παιδί σας να δοκιμάσει την τσάντα, να κλείσει και να ανοίξει το παγούρι και το φαγητοδοχείο του αλλά και την τσάντα με το σνακ.

Θα χαρεί με την εμπιστοσύνη που του δείχνετε και θα νιώσει ότι μεγαλώνει κάνοντας τη δική του επιλογή πράγμα που θα τονώσει και την αυτοπεποίθηση του!

  • Γραφική ύλη, τετράδια και βιβλία

 Λίγο πολύ αυτά που θα χρειαστεί το παιδί σας από γραφική ύλη, τετράδια και βιβλία είναι συγκεκριμένα. Ωστόσο, επειδή η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά δώστε του την ευκαιρία να βάλει στα παραπάνω τη δική του πινελιά.

Αυτοκόλλητα, ετικέτες, συνδετήρες της αρεσκείας του, θα κάνουν τα απολύτως απαραίτητα να δείχνουν στα μάτια του παιδιού σας πιο χαρούμενα διαλεχτά και χρωματιστά !

  • Μοιραστείτε Αναμνήσεις

Θυμηθείτε με το παιδί σας τις όμορφες στιγμές από περασμένες χρονιές ή εάν είναι η πρώτη του φορά στο σχολείο , μοιραστείτε μαζί του τον δικό σας ενθουσιασμό από τις δικές σας πρώτες ημέρες στο σχολείο. Κάθε επίσημη πρώτη κρύβει τις δικές τις ομορφιές … μαζί με το άγχος και τις όποιες ανησυχίες ! Επικεντρωθείτε στα ευχάριστα συναισθήματα και μιλήστε στο παιδί σας για όλα τα όμορφα που θα κάνει την σχολική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες ! Νέοι φίλοι, νέοι δάσκαλοι, νέα μαθήματα, νέες δραστηριότητες και ένας νέος ολόκληρος κόσμος για εξερεύνηση !

  • Βιβλία σχετικά με το σχολείο και τους δασκάλους

Υπάρχουν πολλά διηγήματα για την επιστροφή στο σχολείο ! Ένα τριαντάφυλλο για την δασκάλα μου , Η δασκάλα μου όλα τα μπορεί , Μάρκος Η καινούρια δασκάλα , και τα τρία από τις εκδόσεις Μίνωα. Όσο οδεύουμε προς την έναρξη του σχολείου επιλέξτε βιβλία με ανάλογη θεματολογία ! Θα θυμίσουν στο παιδί σας με τον καλύτερο τρόπο ότι οι διακοπές τελειώνουν και σειρά έχει το σχολείο !

Το άγχος των παιδιών για την πρώτη ημέρα στο σχολείο διαδέχεται τον ενθουσιασμό τους ! Συζητήστε μαζί τους και βεβαιωθείτε ότι όλα είναι έτοιμα !

Μην ξεχάσετε να βγάλετε πολλές φωτογραφίες γιατί πάντα η πρώτη ημέρα κρύβει κάτι ελπιδοφόρο, κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό και όμορφο !

Έξτρα tips :

-ετοιμάστε του το αγαπημένο του πρωινό

-δώστε του μαζί το αγαπημένο του σνακ

-φροντίστε να είστε «εκεί» για να μοιραστεί μαζί σας τα νέα της πρώτης ημέρας

 

Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά σε όλους , μικρούς και μεγάλους !

 

Δέσποινα